Zimne nóżki

0 (0 ocen)

Mój mąż za nimi przepada

Składniki:

  • 3-4 nogi wieprzowe

    2 golonki

    1 cebula

    2-3 marchewki

    2 kostki rosołowe (drobiowa i wołowa)

    przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz



Zimne nóżki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nogi i golonki włożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Po zagotowaniu zebrać szumowiny i gotować na małym ogniu.




  • 2. Dodać obrane marchewki, cebulę, wrzucić kostki rosołowe i doprawić przyprawami.
  • 3. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjąć do obrania. Rozdrobnione wrzucić ponownie do wywaru
  • 4. Wstawić do lodówki do stęzenia, na około 12-13 godzin.
  • 5. Podobnie warzywa- wyłowić, pokroić w kostkę i z powrotem wrzucić do garnka. Przyprawić jeszcze raz do smaku i zagotować. Tak przygotowaną galaretkę nalewać do salaterek, co chwila mieszając, żeby mięso nie zostało na dnie garnka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy