1.Wykonanie: Biszkopt
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.
Wylać na formę do pieczenia, pieć w temp. 160-180C około 30- 40 minut.
2.Wykonanie : Masy
Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić.
Mleko ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko
dwukrotnie zwiększy swoją objętość, a na wierzchu zostanie wyraźny
ślad po trzepaczce.
Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Masę
wylewać na wystudzony biszkopt.
Wylewać na środku blaszki po 3-4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku
ciasta Zebra). Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale.
Wstawić do lodówki na 1-2 godziny.
Komentarze