Ziemniaki zapiekane w piekarniku

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Fantastyczne chrupiące i ziołowe ziemniaczki Skórka chrupka, a środek miękki.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 1 kilogram
    - tymianek: 1 łyżeczka
    - rozmaryn: 1 łyżeczka
    - oliwa: 1 łyżka
    - sól morska gruba: 2 szczypty
    - Czosnek granulowany: 1 szczypta

Ziemniaki zapiekane w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Rozrzucamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy oliwą i posypujemy przyprawami, mieszamy dłonią, aby ziemniaki obtoczone były ziołami. Wstawiamy do gorącego piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy 35-40 minut od czasu do czasu mieszając, aby się równomiernie podpiekły.
    Na koniec posypujemy solą morską grubo zmieloną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy