ZIEMNIAKI Z PATELNI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam! Szybko i smacznie. :)

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 1 DUŻĄ LUB 2 MAŁE PORCJE.

    4 niezbyt duże ziemniaki,
    większa marchewka,
    kawałek kabanosa,
    2 plasterki sera żółtego,
    mała cebula,
    ząbek czosnku,
    4 łyżki śmietany,
    2 łyżki masła,
    papryka ostra, sól, tymianek, lubczyk, suszona pietruszka.

Ziemniaki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki z marchewką gotuję około 25 minut. Kroję w grubsze plastry. Podsmażam na maśle, po chwili dodaję pokrojonego kabanosa i posiekaną cebulę z czosnkiem. Doprawiam,
    Na koniec łączę ze śmietaną i żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy