• Ziemniaki z gzikiem

    Autor: Andżelika Chachlowska, Brzesko

  • Moja rodzina bardzo lubi ziemniaki. A te gotowane w łupinach, podane z twarogiem są bardzo zdrowe.

  • Składniki

    ● 1 kg ziemniaków
    ● 50 dag tłustego twarogu
    ● 3 cebule
    ● 35 dag śmietany 18-proc.
    ● pieprz
    ● sól

  • Sposób przygotowania

    1.
    Ziemniaki z gzikiem - krok 1

    Ziemniaki myjemy i w mundurkach gotujemy we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzamy.

    2.

    Przygotowujemy gzik: twaróg rozgniatamy widelcem. Cebule obieramy i drobno siekamy. Mieszamy z serem, śmietaną, solą i świeżo zmielonym pieprzem.

  • Rady

    Świetnym dodatkiem są zielenina (koperek, szczypiorek) i schłodzona maślanka.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    zdrowie_na_talerzu, ziemniaki
  • 0 komentarzy

Autor: Andżelika Chachlowska, Brzesko

RedakcjaPP 5908

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-07-27T11:48:49+02:00

166 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PPWS_10-2010

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »