Ziemniaki z bryndzą i cebulką

4.49 (153 ocen)

Pieczone ziemniaki z dodatkiem kremowego sera bryndza i czerwonej cebulki.

Składniki:

  • 2 duże ziemniaki
    4 łyżki sera bryndza
    1 mała czerwona cebula
    3 łyżki kwaśnej śmietany
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Ziemniaki z bryndzą i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki z bryndzą i cebulką 1. Ziemniaki w mundurkach pieczemy w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temperaturze 190 stopni. Studzimy. Przekrajamy na pół, wydrążamy środek zostawiając około 1cm miąższu. W misce łączymy ze sobą 4 łyżki miąższu ziemniaków, ser bryndza, pokrojoną w kostkę cebulę i śmietanę. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki ziemniaków. Wkładamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180 stopni na 10 minut . Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować