Szybka i smaczna potrawa, smakuje wszystkim którzy jej spróbowali.
45 min
Składniki:
1 kg. ziemniaków
0,5 kg. kiełbasy
2 łyżki przyprawy do ziemniaków
po łyżeczce: ziół prowansalskich, rozmarynu, tymianku, kminku.
cebula
1/4 margaryny
20 dag. sera żółtego
Ziemniaki w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać, pokroić w nieduże kawałki obgotować w osolonej wodzie ok. 10 minut. Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Naczynie do zapiekania wysmarować margaryną wyłożyć: ziemniaki, cebulę z kiełbasą, dodać starty ser i doprawić. Dokładnie wymieszać.
2.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać w temp. 200 stopni pod przykryciem.
Komentarze