Ziemniaki w ziołach

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybka i smaczna potrawa, smakuje wszystkim którzy jej spróbowali.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg. ziemniaków
    0,5 kg. kiełbasy
    2 łyżki przyprawy do ziemniaków
    po łyżeczce: ziół prowansalskich, rozmarynu, tymianku, kminku.
    cebula
    1/4 margaryny
    20 dag. sera żółtego

Ziemniaki w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, pokroić w nieduże kawałki obgotować w osolonej wodzie ok. 10 minut. Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Naczynie do zapiekania wysmarować margaryną wyłożyć: ziemniaki, cebulę z kiełbasą, dodać starty ser i doprawić. Dokładnie wymieszać.
  • 2. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać w temp. 200 stopni pod przykryciem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy