Ziemniaki w Panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

smaczne

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ziemniaki, tyle, ile potrzebujemy
    sól
    panierka o nazwie Cykoria lub inna grubo-ziarnista panierka do mięs
    1 łyżka masła
    trochę koperku

Ziemniaki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone ziemniaki wrzucić do wrzącej, osolonej wody, dodając masło i koperek. Ugotować al' dente, osączyć.
    Większe pokroić na ćwiartki, małe na połówki.
    Skropić je olejem i panierować w panierce.
    Obsmażyć na rumiano

Porady

zamiast panierki może być bułka tarta

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy