Matiasy w ziemniakach

0 (0 ocen)

Pieczone ziemniaki nadziewane matjasami z dodatkiem kiszonych ogórków i czerwonej cebulki.

Składniki:

  • 2 duże ziemniaki
    4 śledzie typu matjas
    2 łyżki drobno pokrojonej czerwonej cebuli
    3 ogórki kiszone
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    koperek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Matiasy w ziemniakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki w mundurkach z matjasami 1. Ziemniaki w mundurkach owijamy w folię aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temperaturze 190 stopni. Studzimy. Przekrajamy na pół, wydrążamy środek zostawiając około 1cm miąższu. W misce łączymy ze sobą wydrążony miąższ z ziemniaków, jogurt, cebulę, koperek, drobno pokrojone ogórki kiszone. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki ziemniaków, w środek każdego z nich układamy matjasy. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować