Ziemniaki pod beszamelem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kartofle gotowane w sosie są przepyszne.

Składniki:

  • 8 ziemniaków
    1,5 łyżki masła
    1,5 łyżki mąki
    1/4 l mleka
    sól, pieprz
    łyżka posiekanego koperku

Ziemniaki pod beszamelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry.
  • 2. W garnku roztapiamy masło. Wsypujemy mąkę
    i energicznie mieszamy. Wlewamy mleko, doprawiamy i mieszając, zagotowujemy
  • 3. Ziemniaki wkładamy do sosu. Gotujemy 15 minut na małym ogniu. Posypujemy koperkiem.

    Podajemy z pieczonym mięsem, klopsami, smażoną rybą lub gotowanymi jajkami i sałatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy