Ziemniaki po węgiersku

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem studentką i nie mam wiele czasu na gotowanie. Ale chętnie eksperymentuję ze starymi przepisami, gdy tylko znajdę wolną chwilę.

Składniki:

  • ● 1 kg ziemniaków
    ● 2 cebule
    ● 35 dag kiełbasy
    ● 1 łyżka mąki
    ● 1 łyżka przecieru pomidorowego
    ● 1 łyżeczka słodkiej papryki
    ● tłuszcz do smażenia
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól
    ● pieprz
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, kroimy
    w kostkę i lekko podsmażamy
    na tłuszczu. Następnie dodajemy
    pokrojoną w kostkę kiełbasę
    i podsmażamy.
  • 2. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i kroimy w kostkę, zalewamy
    wodą i gotujemy. Dokładamy
    kiełbasę z cebulą i tłuszczem,
    solimy i gotujemy. Gdy ziemniaki
    będą miękkie, dodajemy przecier
    pomidorowy, paprykę i doprawiamy
    do smaku. Na koniec
    dodajemy mąkę, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować