Ziemniaki po mexykańsku

5 (196 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Danie jest proste w przygotowaniu , syte i bardzo smaczne. Idealne na szybki obiad , nadaje się także do odgrzania na drugi dzień :)

Składniki:

  • (na 4 porcję)
    8 średnich ziemniaków
    1 podwójna pierś kurczaka
    1 paczka mieszanki meksykańskiej(400 g. fasolka czerwona , szparagowa , cebula , kukurydza w ziarnach i mini kolbach ,kolorowa papryka )
    1 łyżeczka ostrej i słodkiej papryki
    3 łyżki przyprawy kebeb
    sól do ugotowania ziemniaków
    olej do smażenia
    2 łyżki tartego sera żółtego
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki po mexykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki obrać , umyć , pokroić w czwórki , gotować na pół miękko w osolonej wodzie , odcedzić , osuszyć nad ogniem , wsypać słodką i ostrą papryką , potrząsnąć parokrotnie garnkiem by przyprawy poryły warzywo.
  • kurczak 2. Pierś umyć , osuszyć , oczyścić z błonek , pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać olej , smażyć pierś z dodatkiem przyprawy kebab na rumiano.
  • 3. Ziemniaki wraz z piersią wymieszać dokładnie z mieszaną meksykańską.
    Całość przełożyć do blaszki/naczynia żaroodpornego , posypać po wierzchu serem żółtym.
    Piec 35 min w 180 st.
  • 4. Danie podawać samo , z ulubionym sosem czy też z sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PRZEPIS DNIA Czwartek 21.08.2014 r. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=89

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować