ziemniaki faszerowane żółtym serem gotowane na parze

4.5 (187 ocen)

smacznie zdrowo i niedrogo

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
    2 jajka
    50g masła
    szczypiorek
    narka pietruszki
    100 g żółtego sera
    1 łyżka śmietany
    sól i pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki faszerowane żółtym serem gotowane na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ziemniaki umyć i obrać .
    2. Obrane ziemniaki gotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Wyciągnąć, przestudzić.
    3. Ziemniaki przekroić wzdłuż i wydrążyć środek.
    4. Wydrążony środek ziemniaka utrzeć na gładką masę wraz z żółtkami i masłem. Dodać starty ser i drobno posiekaną zieleninę.Wymieszać i doprawić do smaku
    5. Pianą z białek ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą.
    6. Tak przygotowaną masą wypełnić środki ziemniaków.
    7. Każdy ziemniak zawinąć w pergamin wysmarowany masłem i ułożyć w garnku do gotowania na parze.
    8. Ziemniaki gotować pod przykryciem przez 25 minut.
    9.Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować