Ziemniaki faszerowane rybą i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jest to sposób jak można przygotować zwyczajną, typowo piątkową potrawę w niezwyczajny sposób :)

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    2 bardzo duże ziemniaki najlepiej typu winiety
    2 filety ryby (u mnie dorsz)
    kilka pieczarek
    1 cebula
    sól, pieprz

Ziemniaki faszerowane rybą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w łupinach wpół miękko(ziemniaki wrzucamy do wrzątku a solimy pod sam koniec żeby zachować wartości odżywcze).
  • 2. Filety rozdrabniamy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka a pieczarki w drobną kostkę.
  • 3. Ugotowane ziemniaki obieramy z łupin, wydrążamy środek i w to miejsce dajemy farsz.
  • 4. Farsz składa się z rozdrobionej ryby, pieczarek i cebuli. Nafaszerowane ziemniaki pieczemy w 200 stopniach c około 20 - 30 minut.

Porady

Do tego dania bardzo dobrze smakuje surówka z kiszonej kapusty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy