Ziemniaki faszerowane grzybami

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 4 osób

Przekąska lub jako dodatek do dania głównego

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki

    25 dkg kurek

    25 dkg pieczarek

    1 cebula

    1-2 łyżki śmietany

    1 łyżka majonezu

    sól

    pieprz

    majeranek

    sos maggi

    przyprawa do ziemniaków

    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Ziemniaki faszerowane grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki faszerowane grzybami 1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na półmiękko.Wystudzić. Obrać ze skórki, przeciąć na pół i powykrawać środki.Tak przygotowane ziemniaki włożyć do miski z olejem i przyprawą do ziemniaków. Wydrążone środki pokroić na kawałki i odłożyć na bok. Cebulę obrać i pokroić w kostkę,zeszklić delikatnie na maśle,dodać całe kurki i pieczarki pokrojone w półplasterki,a duże pieczarki w kostkę.Podsmażyć razem,doprawić,solą,pieprzem,majerankiem i sosem maggi.( kilka grzybków odłożyć do dekoracji) Dodać kawałki ziemniaków,śmietanę,majonez,wymieszać.Przygotowanym farszem nadziać ziemniaki,włożyć do naczynia żaroodpornego,można posypać żółtym serem i zapiec ok. 10 minut. Podawać jako ciepłą przekąskę lub jako dodatek do obiadu.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować