Ziemniaki faszerowane

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 53 lata, z zawodu jestem technologiem żywienia.

Składniki:

  • 20 ziemniaków
    25 dag mięsa mielonego
    25 dag pieczarek
    2 posiekane małe cebule
    1/4 szklanki oleju
    mała śmietana 12-proc.
    1 łyżka mąki
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    majeranek
    bazylia
    łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i wydrążamy środki. Solimy. Połowę pieczarek ścieramy na tarce, dodajemy mięso, jedną cebulę i natkę. Doprawiamy
    i mieszamy. Farszem wypełniamy ziemniaki.
  • 2. Pieczemy na 3 łyżkach oleju w naczyniu żaroodpornym ok. 60 minut w 180 °C.
  • 3. Drugą cebulę smażymy na oleju i dodajemy pozostałe pieczarki pokrojone w plasterki. Dusimy ok. 15-20 minut. Doprawiamy do smaku. Wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką i chwilę gotujemy, polewamy potrawę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ziemniaki

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować