Ziemniaki faszerowane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzina lubi gdy potrawy wyglądają apetycznie i kolorowo

Składniki:

  • • 4 duże ziemniaki
    • Cebula
    • 2 kabanosy
    • 10 czarnych oliwek bez pestek
    • 7 pomidorków koktajlowych
    • ½ czerwonej papryki
    • 3 łyżki startego żółtego sera
    • Masło
    • Sól, pieprz
    • szklanka bulionu warzywnego

Ziemniaki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, przekroić na pół, wydrążyć.
  • 2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach masła. Zdjąć z ognia, wystudzić.
  • 3. Kabanosy pokroić w plasterki, pomidorki i oliwki na pół. Dodać do podsmażonych składników, wymieszać z żółtym serem, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  • 4. Napełnić farszem połówki ziemniaków, ustawić w naczyniu żaroodpornym, podlać bulionem i przykryć folią.
  • 5. Zapiekać w temp.200 stopni przez 45 minut.
  • 6. Podawać z kleksami serka homogenizowanego lub jogurtu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2012

Komentarze

Podobne przepisy