Ziemniaczki nadziewane twarożkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska na jesienne popołudnie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ziemniaki: 1 kilogram
    - twaróg: 25 dekagramów
    - jaja: 4 sztuki
    - koperek: 0.25 pęczka
    - śmietana 18%: 3 łyżki
    - sól: 0.33 łyżeczki

Ziemniaczki nadziewane twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w mundurkach . Po ugotowaniu studzimy i obieramy z skórki . Przekrawamy na pół. Łyżką wyciągamy troszkę ziemniaka ,żeby powstała dziurka na farsz.
  • 2. Twaróg dusimy widelcem.Doprawiamy solą .Dodajemy posiekany koperek i posiekane jajko wcześniej ugotowane na twardo. Farsz mieszamy . Nakładamy do ziemniaczków .Podajemy

Komentarze

Podobne przepisy