Ziemniaczki cytrynowo-musztardowe

5 (141 ocen)

Zdobywca nagrody

Mój ulubiony sposób na pieczone ziemniaczki, po prostu niebo w gębie, polecam :)

Składniki:

  • 0,5 kg małych młodych ziemniaków
    łyżka oliwy z oliwek
    3 łyżki soku z cytryny
    łyżka ostrej musztardy
    pół łyżeczki rozmarynu
    łyżeczka tymianku
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Ziemniaczki cytrynowo-musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyszorowane ziemniaczki gotujemy.

    Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, musztardą oraz ziołami.

    Gdy ziemniaki będą miękkie odcedzamy je i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

    Polewamy je marynatą i mieszamy aby całe się nią pokryły.

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 25 minut.

    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Marynata Ziemniaki Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować