Ziemniaczany paprykarz

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Mam 24 lata i jestem pedagogiem. Lubię kino i literaturę. Gotuję dla rodziny i mojego chłopaka Krzysia.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 5 ziemniaków
    ● 2 różnokolorowe papryki
    ● 2 cebule
    ● 2 ząbki czosnku
    ● zioła prowansalskie
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
    ● 10 dag żółtego sera

Ziemniaczany paprykarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaczany paprykarz 1. Ziemniaki obieramy, myjemy,
    kroimy w kawałki i smażymy. Na
    drugiej patelni ok.15 minut smażymy
    pokrojone w paski papryki,
    od czasu do czasu mieszając.
    Wsypujemy pokrojone
    w cienkie krążki cebule i czosnek.
    Chwilę smażymy.
  • 2. Gdy ziemniaki zmiękną, mieszamy
    z papryką i cebulą i doprawiamy.
    Chwilę dusimy. Posypujemy
    startym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy