Ziemniaczane z grzybami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Kazimiera Gucwa.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 1 kilogram
    - cebula (duża): 1 sztuka
    - suszone grzyby: 5 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - olej: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ziemniaczane z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki szorujemy pod bieżącą wodą i gotujemy w mundurkach. Odcedzamy, studzimy, obieramy i przepuszczamy przez praskę lub ugniatamy tłuczkiem.
  • 2. Cebulę kroimy w plastry, podsmażamy na oleju. Grzyby moczymy godzinę, siekamy, mieszamy z cebulą.

  • 3. Dodajemy do ugniecionych ziemniaków, wbijamy jajko, solimy i pieprzymy do smaku. Wyrabiamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiano.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Suszone grzyby Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować