Ziemniaczane krokiety z warzywami i surówką tatarską

4.5 (152 ocen)

  • 35 min

Pełne warzyw sycące danie. Dobry sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu i pozostałych z wczorajszego obiadu ziemniaków.

  • 35 min

Składniki:

  • Krokiety ciasto :
    0,5 kg gotowanych ziemniaków
    jajko
    1,5 łyżki mąki pszennej
    łyżka serka twarogowego lub pół łyżki śmietany

    Krokiety farsz:
    Ugotowane skrzydełko z rosołu
    Garść marchewki , garść pietruszki i pół pora z rosołu, garść duszonego zielonego groszku
    Pół niewielkiej cebuli

    Surówka:
    Pół kapusty pekińskiej
    Pół czerwonej papryki
    Pół pomidora
    Pół czerwonej cebuli
    5 oliwek
    2 łyżki sosu tatarskiego
    Łyżka majonezu
    Łyżka jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaczane krokiety z warzywami i surówką tatarską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Oddzielić mięso od kurczaka, wraz z pozostałymi warzywami przesmażyć na wcześniej zeszklonej na oleju cebulce. Zmiksować. Odstawić do przestudzenia.

Porady

Krokiety równie dobrze smakują gdy dodamy do ciasta koperku lub ziół prowansalskich.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować