Ziemniaczane hot dogi

4.99 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 10 min

Można je podawać na obiad lub kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 szklanki ziemniaczanego puree
    2 jajka
    1/.2 szklanki mąki
    sól
    pieprz
    4 parówki
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Hot dog

Ziemniaczane hot dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Purée doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagniatamy z mąką i jajkiem.
  • 2. Z parówek usuwamy osłonki. Przekrawamy na pół i grubo oblepiamy ciastem, formując podłużne wałeczki.
    Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować