ZIEMNIACZANE GRZYBKI

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wygląd tych ziemniaczków zaskakuje i świetnie smakuje

  • 45 min

Składniki:

  • ziemniaki
    sól
    ostra papryka

Ziemniaczane grzybki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Niezbyt duże ziemniaki, najlepiej młode, wyszorować dobrze, po czym ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Wyjąć, przelac zimną wodą, poczekać aż wystygną. Za pomocą małego nożyka wycinać nóżki naszego grzybka. Końcówkę nóżki grzybka można obtoczyć w ostrej papryce. Gotowe układać na posmarowanej oliwą blasze i piec do miękkości. Jeśli ktoś lubi posypać koperkiem. Idealnie sprawdzają się na uroczystościach i spotkaniach rodzinnych.

Porady

Wybierajmy niezbyt duże ziemniaki. Idealne są te młode. Można posypać koperkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy