Ziemniaczana z migdałami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Barbara Gill

  • Łatwy

Składniki:

  • - kawałek boczku lub kość z mięsem: 1 sztuka
    - ziemniaki: 5 sztuk
    - marchew: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 sztuka
    - seler: 0.33 sztuki
    - por: 0.33 sztuki
    - kostki drobiowe: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - vegeta: 1 szczypta
    - maggi: 1 łyżeczka
    - majeranek: 1 szczypta
    - masło: 1 łyżeczka
    - mąka: 1 łyżka
    - słodka smietana: 1 szczypta
    - płatki mogdałów: 10 dekagramów
    - sucha kiełbasa: 10 dekagramów
    - grzanki: 10 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Ziemniaczana z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kość lub boczek chwilę gotujemy. Dodajemy rozdrobnione warzywa i masło. Gotujemy 20 minut. Dodajemy kostki rosołowe, przyprawy
    i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy 15 minut
  • 2. Mąkę mieszamy z pół szklanki wody i wlewamy do zupy. Zaprawiamy śmietaną i miksujemy na gładki krem.
  • 3. Dodajemy podsmażoną na maśle kiełbasę, zezłocone płatki migdałów i grzanki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować