Zielone wytrawne gofry bezglutenowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowe, bezglutenowe, wytrawne gofry z dodatkiem proszku z trawy pszenicznej. Idealne z dodatkami typu serek czy jakas pasta. Polecam :)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 jajka
    2 łyżki proszku z trawy pszenicznej
    5 łyżek maki bezglutenowej
    100 ml mleka
    3 lyżki oleju z avocado
    1łyżeczka soli
    plaska lyzeczka proszku do pieczenia

Zielone wytrawne gofry bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0y5howq 1. Jajka wbić do miski, ubijać dosypując stopniowo sol. Do ubitych na bardzo gestą pianę jajek wsypać proszek z trawy, oraz ten do pieczenia, wymieszać.
  • image-1iv3qvc 2. Potem wlać mleko i dosypać mąkę. Wszystko razem zmiksować jeszcze raz, na koncu dodac olej z avocado.
    Zmiksować raz jeszcze.
  • image-0wltk3t 3. Włączyć gofrownicę, na rozgrzaną wlewać partiami zielone ciasto i piec gofry.Upieczone gofry sa mięciutkie w srodku, lekko chrupiące na zewnatrz :)
    Gofry sa bardzo dobre z dodatkami, takimi jak serek, pasrta z ciecierzycy, wedlina, itp. itd .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy