Zielone szparagi w sosie śmietanowo - serowym

4.5 (196 ocen)

  • 30 min

Pyszne zapiekane zielone szparagi w sosie z mozzarelli, genuini cabre i śmietany.

  • 30 min

Składniki:


  • pół kg szparagów zielonych
    pół szklanki gęstej wiejskiej śmietany
    100 g genuini cabre lub grana padano, albo parmezanu
    kulka mozzarelli
    kilka pomidorków koktajlowych
    sól himalajska
    pieprz kolorowy
    łyżka masła
    pistacje do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielone szparagi w sosie śmietanowo - serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe części. Naczynie smarujemy masłem. W naczyniu żaroodpornym kładziemy szparagi. Zalewamy śmietaną. Mozzarellę kroimy w plasterki układamy na szparagach. Posypujemy genuini cabre. Na wierzchu układamy pomidorki, zapiekamy 20 - 25 minut w 180 - 190 stopniach C. Pistacje obieramy z łupinek i drobno siekamy. Posiekanymi orzechami posypujemy szparagi.Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować