Zielone spaghetti

5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem młodą mamą i żoną. Od najmłodszych lat wymyślałam potrawy dla rodziców. Teraz gotuję smakołyki dla męża, synka i przyjaciół. Nie trzymam się ściśle przepisów, zmieniam je i improwizuję.

Składniki:

  • 1 op. makaronu spaghetti
    mały brokuł
    garść szpinaku
    pęczek koperku
    filet z kurczaka
    łyżka śmietany
    serek topiony
    sól, pieprz
    kostka rosołowa
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielone spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły i szpinak gotujemy osobno, odcedzamy. Szpinak mieszamy ze śmietaną i serkiem, miksujemy. Makaron gotujemy i odcedzamy.
  • 2. Pokrojony w drobną kostkę filet oprószamy solą i pieprzem, smażymy na rumiano. Mięso, brokuły i szpinak mieszamy z makaronem. Dodajemy posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Makaron spaghetti Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować