Jestem młodą mamą i żoną. Od najmłodszych lat wymyślałam potrawy dla rodziców. Teraz gotuję smakołyki dla męża, synka i przyjaciół. Nie trzymam się ściśle przepisów, zmieniam je i improwizuję.
Składniki:
1 op. makaronu spaghetti
mały brokuł
garść szpinaku
pęczek koperku
filet z kurczaka
łyżka śmietany
serek topiony
sól, pieprz
kostka rosołowa
tłuszcz do smażenia
Zielone spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuły i szpinak gotujemy osobno, odcedzamy. Szpinak mieszamy ze śmietaną i serkiem, miksujemy. Makaron gotujemy i odcedzamy.
2.Pokrojony w drobną kostkę filet oprószamy solą i pieprzem, smażymy na rumiano. Mięso, brokuły i szpinak mieszamy z makaronem. Dodajemy posiekany koperek.
Komentarze