Zielone na czerwonym posypane żółtym...

0 (0 ocen)

Jaja nadziewane i pieczone na pysznym sosiku!

Składniki:

  • - 6 jaj ugotowanych na twardo
    - 2 parówki (lub 15 dag wędliny dowolnej)
    - mniejsze pół brokuła (kilka różyczek)
    - 3-4 łyżki startego sera żółtego
    - magii,sól pieprz
    SOS
    - 1 puszka pomidorów krojonych
    - 2 łyżki pikantnego keczupu
    - 2-3 ząbki czosnku
    - 1 cebula
    - zioła prowansalskie
    - sól,pieprz
    - łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zielone na czerwonym posypane żółtym... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Starty ser,jajka ,parówki i brokuły 1. Ugotowane na twardo jajka obrać i przekroić na pół. Wyjąć delikatnie żółtka i przełożyć do miseczki.
    Brokuł ugotować w osolonej wodzie.
    Do żółtek dodać brokuł (rozdziobać go widelcem), pokrojone w kostkę parówki i starty ser (troszkę sera odłożyć), wszystko wymieszać na jednolitą masę.Doprawić solą pieprzem i magii.
    Łyżeczką faszerować białka.
  • zmiksowany sos 2. Cebulę i czosnek posiekać,zeszklić na oliwie. Dodać pomidory i keczup,przyprawić. Gotować 8minut (raz na jakiś czas mieszać).
    Zdjąć z ognia i odczekać ok 15-20min aż przestygnie i zmiksować.
  • jajka na sosie posypane serem 3. Sos wylać do naczynia żaroodpornego. Poukładać na nim połówki jajek. Jajka posypać pozostałym serem.
    Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200stopni przez 10-15min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować