Zielona surówka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna, chrupiąca i szybka w przygotowaniu surówka, idealna do dań z grilla.

  • 15 min

Składniki:


  • pół główki kapusty pekińskiej
    1 długi świeży ogórek
    pół pęczka koperku

    SOS:
    2 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
    1 łyżka majonezu
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz, szczypta cukru

Zielona surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować. Ogórka obrać pokroić w kostkę lub ćwierć-plastry , koperek drobno posiekać, dodać do kapusty.
    Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Sos doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru.
    Warzywa wymieszać z sosem i gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy