Zielona sałatka

5 (189 ocen)

  • 15 min

Sałatka z pekinki i zielonych winogron - nietypowa, ale udana fuzja smaków :)

  • 15 min

Składniki:

  • mała kapusta pekińska (ok. 30 dag)
    30 dag winogron zielonych
    2 łyżki oleju z pestek dyni
    2 łyżeczki soku z cytryny
    1 płaska łyżeczka cukru
    2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina

Zielona sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie w paseczki.
    Winogrona kroimy wzdłuż na ćwiartki i wyjmujemy pestki.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy szczyptą soli i szczyptą pieprzu.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Olej Sałata Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować