Naleśnikowa zielona kraina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ZACZYNAMY OD MUSU. KALAFIORA I CZOSNEK GOTUJEMY NA PARZE, AŻ BĘDĄ PÓŁ TWARDE.
NASTĘPNIE ZAGOTOWUJEMY BULION WRZUCAMY DO NIEGO KALAFIORA, CZOSNEK, WSYPUJEMY TYMIANEK, CZĄBER, PIEPRZ KOLOROWY ORAZ SÓL MORSKĄ I GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU PRZEZ 10 MINUT.
NA KONIEC CAŁOŚĆ MIKSUJEMY NA GŁADKO.
2.TERAZ NALEŚNIKI. WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZAMY ZE SOBĄ NA GŁADKĄ MASĘ. SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI Z NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ OLIWY Z OBU STRON NA ZLOTY KOLOR.
W TYM SAMYM CZASIE NA DRUGIEJ PATELNI ( 1 łyżka masła ) PODSMAŻAMY POKROJONEGO W KAWAŁECZKI BOCZNIAKA PRZEZ OKOŁO 2 MINUTY.
3.WSZYSTKIE ELEMENTY NASZEGO DANIA UKŁADAMY NA TALERZ I ZAJADAMY. UŁOŻENIE/KOMBINACJA I FANTAZJA NALEŻĄ DO WAS :)
Komentarze