Zielona łąka

4.49 (199 ocen)

  • 60 min

Ciasto jest rewelacyjne bazą jest przepis leśny mech po małej modyfikacji

  • 60 min

Składniki:

  • 500g szpinaku mrożony lub świeży
    2 szk mąki krupczatki
    4 jajka
    1szk cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szklanka czerwonych porzeczek
    500g kremówki 30%
    3 łyżeczki cukru
    2 śmietan-fixy
    5 krakersów
    1 szk oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zielona łąka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zielona łąka. 1. -Jajka ubić z cukrem dodać olej,mąkę z proszkiem do pieczenia.Wymieszać dodać rozdrobniony szpinak wylać na blachę piec w temp.180 ok 50-60min.
    Po upieczeniu przeciąć na 2 części. Wierzch ciasta można skroić bo jest lekko brązowe i szpeci.
    -Śmietanę ubić z cukrem dodać śmietan-fix.
    -Wyłożyć śmietanę na spód ciasta.Kładziemy drugie ciasto na to resztę ubitej śmietany pokruszone krakersy dekorujemy owocami porzeczki.
    -ciasto schłodzić

Porady

Porzeczki możemy zastąpić innymi czerwonymi dodatkami. Ciasto podane na podstawie z galaretki z owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować