Zemsta szefa

4.5 (181 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Przepis od mojej siostry... fajną ma nazwę:)

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • Forma 25x36 cm

    Biszkopt kakaowy:
    3 jajka,
    3/4 szkl. cukru,
    3/4 szkl. mąki,
    1 łyżeczke proszku do pieczenia,
    1/4 szkl. oleju,
    2-3 łyżeczki kakao,

    Biszkopt makowy:
    3 jaja,
    3/4 szkl. cukru,
    3/4 szkl. mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1/4 szkl. oleju,
    1 łyżeczka octu,
    1/2 szkl. sparzonego maku,

    Oraz:
    budyń waniliowy,
    1/4 kostki margaryny,
    krem do tortu czekoladowy,
    namoczone rodzynki,
    polewa czekoladowa.
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zemsta szefa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieszam składniki na biszkopt kakaowy 1. Biszkopt kakaowy - Ubijamy piane z cukrem. Dodajemy resztę składników, mieszamy, wylewamy do formy. Piec 20 min. w temp 180 stopni.
  • mieszam składniki na biszkopt makowy 2. Biszkopt makowy - Ubijamy pianę z cukrem i łączymy resztę składników i pieczemy tak jak biszkopt kakaowy.
  • wylałam budyń na biszkopt kakaowy 3. Gotujemy budyń waniliowy z 1/4 kostki margaryny wg. przepisu na opakowaniu. Gorący wylewamy na kakaowy biszkopt i przykrywamy biszkoptem makowym. Po ostygnięciu smarujemy kremem czekoladowym zrobionym wg. przepisu na opakowaniu. Posypujemy namoczonymi rodzynkami i polewamy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować