Żelazna pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Świąteczna wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 5 sztuk
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - rukola: 3 łyżki
    - musztarda: 1 łyżeczka
    - masło: 2 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Żelazna pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
  • 2. Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i drobno mielimy.
  • 3. Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła.
  • 4. Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek, nie szkodzi.
  • 5. Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować