Żeberka z żurawiną

4.99 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie wszyscy lubią żeberka, zwłaszcza gdy są tłuste, ale tym daniem zachwycają się wszyscy,bo jest nie tylko smaczne, ale i łatwe do zrobienia.

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    przyprawa uniwersalna
    średni słoik keczupu
    słoik żurawiny do mięs i serów
Wystaw ocenę:

4.99 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej żeberka kroimy i nacieramy przyprawą uniwersalną. Odstawiamy w chłodne miejsce.
  • 2. Żurawinę mieszamy z keczupem. W naczyniu żaroodpornym
    układamy żeberka, smarujemy je sosem żurawinowym. Pozostały sos wykładamy na wierzch.
  • 3. Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 °C i pieczemy żeberka godzinę – po upływie pół godziny zmniejszamy temperaturę do 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować