Żeberka z miodem i ostrą papryką

4.5 (167 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Palce lizać :)

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 1kg żeberek, przyprawa do grila, 4łyżki miodu, 1 łyżeczka ostrej papryki, 80ml oleju lub oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z miodem i ostrą papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć, osuszyć, nie kroić na kawałki ! W misce mieszamy przyprawę, olej i miód. Przygotowaną marynatą smarujemy płaty żeberek z każdej strony, następnie zawijamy je w folię aluminiową. Pieczemy przez 45minut w 200stopniach, po tym czasie odkrywamy folię i pieczemy jeszcze przez 10-15minut aby sie zarumieniły. Smacznego!

Porady

Pieczone żeberka mozna podawać razem z pieczonymi ziemniaczkami-łódkami i sosem czosnkowym własnej roboty :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować