Żeberka z kaszą

4.5 (149 ocen)

Szybki smaczny obiadek...

Składniki:

  • żeberka 1 kg
    cebula 1 sztuka
    kostka mięsna 2 sztuki
    sól 2 szczypty
    pieprz 3 szczypty
    majeranek 1 łyżeczka
    olej 2 łyżki
    kasza gryczana 1,5 szklanki
    kostki drobiowe 2 sztuki
    mąka 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Żeberka umyć pokroić na kawałki. Natrzeć delikatnie solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić na 15 minut. Na rozgrzany tłuszcz wkładać mięso, podsmażać z obu stron. Dołożyć pokrojoną cebulę, chwilę smażyć , podlać wodą. Dodać kostki mięsne. Gotować aż żeberka będą miękkie. Około 1h. Mąkę rozprowadzić 0,5szklanki zimnej wody. Wyjąć mięso i sos zagęścić 2 łyżkami mąki rozmieszanej z wodą. Kaszę ugotować w 3 szklankach wody z 2 kostkami drobiowymi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować