Żeberka z colą i octem balsamicznym

0 (0 ocen)

Bardzo aromatyczne i smaczne żeberka

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
    50 ml coli
    6 łyżek ketchupu ostrego
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    2 łyżki majeranku
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    szczypta ostrej papryki w proszku
    pieprz
    sól

Żeberka z colą i octem balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
    Colę wymieszać z ketchupem i przyprawami.
    Żeberka wymieszać z marynatą. Odstawić na pół godziny.
    Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w nagrzanym piekarniku do 180 st C około 70-80 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy