ŻEBERKA WIEPRZOWE DUSZONE

4.5 (157 ocen)

  • 15 min

pyszny obiad, szczególnie dla osób lubiących żeberka wieprzowe

  • 15 min

Składniki:


  • -75 dag żeberek wieprzowych
    -10 dag cebuli
    - ½ szklanki bulionu
    -5 dag tłuszczu
    -1 dag mąki pszennej
    - kminek
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka wieprzowe duszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka opłukać, osączyć, posolić i oprószyć mąką. Obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, posypać kminkiem i pieprzem, dodać pokrajaną w krążki zrumienioną na tłuszczu cebulę, wlać pół szklanki bulionu i dusić pod przykryciem do miękkości.

Porady

Podawać z ziemniakami, smażonymi pieczarkami, i zasmażaną kapustą kwaszoną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować