Żeberka w żurawinie

0 (0 ocen)

Lubię smak mięsa łączony ze smakiem owoców suszonych (morele, śliwki, daktyle). Tym razem połączyłam żeberka z żurawiną. Polecam!

Składniki:

  • Składniki:

    • 80 dag żeberek,
    • 1duża cebula,
    • Około ¾ szklanki suszonej żurawiny,
    • Olej do smażenia,
    • 1,5 łyżki miodu,
    • 2 ząbki czosnku,
    • Świeżo mielony czarny pieprz do smaku,
    • Sól,
    • Natka pietruszki do dekoracji,
    • Około 0,5 litry rosołu.

Żeberka w żurawinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka dzielimy na porcje, oprószamy pieprzem i solą. Tak przygotowane podsmażamy na rumiano na patelni. Cebulę oraz czosnek obieramy. Pokrojoną w piórka cebule oraz drobno posiekany czosnek dodajemy do obsmażonych żeberek. Następnie dodajemy do nich żurawinę ora miód. Całość smażymy do moment jak cebula się zarumieni.
    Obsmażone żeberka delikatnie podlewamy rosołem. Pod przykryciem dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy