Żeberka w winie i miodzie z miętą i lubczykiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

przepysznie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 600 g żeberek w jednym kawałku
    pół szkl wina czerwonego
    2 łyżki miodu
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    mięta
    lubczyk
    chili
    sól
    pieprz
    1 łyżka smalcu

Żeberka w winie i miodzie z miętą i lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć, osuszyć. W rondlu rozgrzać smalec, włożyć żeberka przysmażyć z obu stron, dodać posiekany czosnek i cebulę, po ok 2 min podlać winem, dodać miód i przyprawy do smaku. Dolać pół szkl wody lub rosołu, dusić ok 1 godzinę , w razie potrzeby dolać wody.
    Żeberka podawać z ziemniakami puree lub pieczonymi i sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy