ŻEBERKA W SOSIE Z SUSZU OWOCOWEGO

0 (0 ocen)

  • 45 min

Susz owocowy- ten sam który wykorzystujemy do kompotu świetnie sprawdzi sie jako baza sosu dożeberek. Mięso wychodzi palce lizać

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek ekstramięsnych
    sól,pieprz, ostra papryka
    olej do smażenia
    sos:
    2 łyżki miodu
    2 łyżki keczupu
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 szklanka wody
    15 dag suszonych śliwek
    15 dag suszonych moreli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w sosie z suszu owocowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka tniemy na kawąłki z jedną kosteczką. Posypujemy solą,
    pieprzem oraz papryką. Obsmażamy na rumiano na oleju.
    Kiedy się zezłocą, przekładamy do garnka, wlewamy wodę oraz wrzucamy
    suszone owoce. Dusimy ok 15 minut. Po tym czasie dodajemy miód, keczup,
    koncentrat pomidorowy oraz keczup i ostrą paprykę. Dusimy do miękkości
    mięsa i czasu, aż sos ładnie zgęstnieje i pokryje całe żeberka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować