Żeberka w sosie własnym z pieczarkami

5 (177 ocen)

Najprostszy przepis na żeberka. Wystarczy cebula i pieczarki aby uzyskać aromatyczny smak mięsa.

Składniki:

  • 40 dag żeberek
    1 cebula
    200 g pieczarek
    Przyprawa do żeberek
    1 szklanka wody
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w sosie własnym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy i nacieramy przyprawą do żeberek. Obsmażamy na rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plastry. Smażymy na patelni po podsmażeniu żeberek. Dodajemy do garnka. Podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować