Żeberka w słodkiej marynacie

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Żeberka chodziły za mną od dłuższego czasu i w końcu się doczekałam :)

Składniki:

  • 0,5 kg żeberek w paskach
    2 cebule
    marynata:
    1/2 szklanki słodkiego czerwonego wina
    1/2 łyżki miodu
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
    4-5 ziaren jałowca
    ocet winny
    olej
    słodka i ostra papryka
    sól, pieprz
    dodatkowo:
    mąka

Żeberka w słodkiej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Żeberka pokroić i wymieszać z marynatą. Odstawić na noc do lodówki.
  • 2. Cebule pokroić i usmażyć na złoto, przełożyć do rondla. Żeberka obtoczyć w mące i obsmażyć, przełożyć do cebuli. Zalać pozostałą marynatą i wrzątkiem. Przykryć i dusić do miękkości mięsa. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy