Żeberka w porach i pomidorach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ciekawy pomysł na żeberka. Chleb dodaje oryginalnego smaku.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • * 1 kg żeberek

    * 5 średnich pomidorów

    * 1 por

    * 0,75 l. bulionu (może być z kostki)

    * 3 kromki chleba

    * sól, pieprz

    * tłuszcz do smażenia

Żeberka w porach i pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka posolić, popieprzyć. Posmażyć na rumiano. Przełożyć do garnka. Por pokroić w piórka. Podsmażyć do czasu aż zmięknie. Dołożyć do mięsa. Do garnka dołożyć pomidory pokrojone w kostkę. Całość zalać bulionem. Dodać pokruszone kromki chleba. Dusić pod przykryciem ok. 1 h. Jak trzeba doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy