Żeberka w piwie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie którym zaskoczysz rodzinę i znajomych:)

  • 60 min

Składniki:

  • -żeberka wieprzowe - 2 kg
    -piwo (Strong) - 1 puszka
    -przyprawa do żeberek - 1 paczka
    -Delikat czerwony - 1 łyżka
    -pieprz - 1 płaska łyżeczka
    -sól - 1 łyżka
    -musztarda sarepska - 200 g
    -dynia konserwowa - 330 g
    -gorczyca - 15 g

Żeberka w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kroimy żeberka w porcje.
    2. Dodajemy wszystkie przyprawy .
    3. Zostawiamy na 60 min w lodówce.
    4. Po wyjęciu z lodówki układamy na blaszkę , pieczemy na złoty kolor 30 min w temperaturze 200 stopni .

  • 2. 5. Po upieczeniu wkładamy do garnka , zalewamy piwem , dodajemy musztardę .
    6. Zalewamy wodą do tego stopnia ,aby żeberka były przykryte.
    7.Dusimy do miękkości.
    8. Dodajemy dynię i gotujemy ok.2 min.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy