Żeberka w miodzie i ketchupie

4.93 (154 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min

Żeberka po prostu pycha.

  • 45 min

Składniki:

  • ok 600 g żeberek w pasku

    2 łyżki musztardy sarepskiej
    2 łyżki oleju
    sól , pieprz czarny mielony

    łyżka oleju na patelnię
    cebula
    150 g ketchupu pikantnego
    2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

4.93 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w miodzie i ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć , osuszyć , podzielić na porcje i zamarynować w musztardzie z olejem , pieprzem i solą. Mogą leżeć w lodówce cała noc.
    Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i dodać pokrojoną w piórka cebulę.
    Zeszklić na wolnym ogniu. Dodać żeberka i podlać wodą .
    Dusić ok 30 min pod przykryciem. Dodać ketchup, miód i dusić jeszcze ok 15 min.
    Smacznego.

Porady

Uwaga, Terenia testowała. Grubsze żeberka trzeba dłużej dusić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować