Żeberka w miodzie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepadam za żeberkami w miodzie . Okazja się natrafiła do zrobienia dostałam do wypróbowania miód i mamy żeberka w miodzie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Żeberka - 1 kg

    miód orzech 4 łyżki

    czerwona słodka papryka

    pieprz biały mielony do smaku

    sól prowansalska do smaku

    tymianek 3 łyżeczki

    oliwa 5 łyżek

    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka z mięsem myjemy kroimy je w części .

    Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek , dodajemy tymianek sól pieprz biały paprykę czerwoną mielona i miód.

    Nacieramy żeberka i wkładamy do rękawa do pieczenia. Zostawiamy na noc w lodówce by przeszło mięsko.

    Następnego dnia wkładamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy 1 godz i 20 minut

    Żeberka intensywnie pachną i smakują wymienicie.

    Połączenie soli pieprzu i majeranku z dodatkiem miodu daje smakowity efekt .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować