Żeberka w keczupie

5 (173 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby

To prosta i pyszna propozycja na obiad :-))

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    2 cebule
    3 łyżki miodu
    1 keczup (450 - 500 g, użyłam Pudliszki)

    mąka do oprószenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w keczupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka przyprawić, obtoczyć w mące i obsmażyć do zrumienienia. Wyjąć z patelni i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę. Miód i ketchup wymieszać. Na żeberka , układamy cebulę i całość polewamy sosem ketchupowo-miodowym. Piec w piekarniku ok. 1 1/2 godziny w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować